Κληρονομια

Ποιοί Είμαστε

Η πορεία μέχρι τη διαμόρφωση και την καθιέρωση του Aris Kalathakis & Creative Team of Hair Professionals, μίας δημιουργικής ομάδας, που από το 2006 προσφέρει υπηρεσίες κομμωτικής στο ομώνυμο ειδικά διαμορφωμένο κομμωτήριο στο Ηράκλειο Κρήτης, αποτελεί μία διαδρομή γεμάτη μνήμες, εμπειρίες, ταξίδια και εκπαίδευση, που συνεχίζεται έως σήμερα έχοντας μέσα στην ιστορία του διατηρήσει ως κοινό παρονομαστή την καλαισθησία, τον επαγγελματισμό και την καινοτομία.

Ιστορία & Εξέλιξη

Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται ουσιαστικά για μία καλλιτεχνική περιδιάβαση που δε θα μπορούσε να καταλήξει σε άλλο μονοπάτι πέραν από αυτό της κομμωτική τέχνης. Πράγματι, η επαφή του hairstylist Άρη Καλαθάκη με την κομμωτική ξεκινά από την παιδική του ηλικία, όταν ο ίδιος από τα δέκα του χρόνια κάθε Σάββατο επισκεπτόταν το κουρείο του πατέρα του, στην οδό 1866, το οποίο λειτούργησε από το 1943 ως το 2002. Πέραν από τα φιλοδωρήματα και την περιποίηση των πελατών μετά από κάθε κούρεμα, η σχολαστική παρατήρηση της εργασίας του πατέρα του αλλά και οι σημαντικές συμβουλές του συνέβαλαν καθοριστικά στο έναυσμα για την προσωπική του ενασχόληση με την τέχνη της κομμωτικής στο μέλλον σε επαγγελματικό επίπεδο.

Κληρονομιά & Εξέλιξη

Με μητέρα και πατέρα στο χώρο της κομμωτικής, ο διαρκής του πειραματισμός βρίσκει αντίκρισμα στα πρώτα κουρέματα για φίλους και συγγενείς ήδη από τα σχολικά του χρόνια. Με περισσή διάθεση για εξέλιξη και απόκτηση γνώσεων το 1996 ολοκληρώνει τις πτυχιακές σπουδές του στην κομμωτική. Στην αναζήτηση για τη διαμόρφωση της καλλιτεχνικής του ταυτότητας δέχεται μεγάλη επιρροή από διακεκριμένες σχολές του εξωτερικού, όπως εκείνες των Vidal Sassoon και Toni & Guy. Έχοντας εργαστεί δύο χρόνια σε κομμωτήριο, ξεκινά το πρώτο επιχειρηματικό του εγχείρημα με την αγορά επαγγελματικού χώρου.

Τότε σηματοδοτείται μια ιδιαίτερα γόνιμη περίοδος που συνοδεύεται από συμμετοχές σε εγχώριες επιδείξεις με καλλιτέχνες από το εξωτερικό αλλά και μέσα από σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως μεταξύ άλλων τα Προσωπολογία και Master Color υπό την αιγίδα των Vidal Sassoon, Toni & Guy και Redken σε Νέα Υόρκη, Λας Βέγκας και Βερολίνο. Η εμπειρία του ως εκπαιδευτής Redken artist για τρία χρόνια υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική καθώς έθεσε γερά θεμέλια αναφορικά με την ενασχόλησή του με την κομμωτική σε διδακτικό επίπεδο.